Jämför företagslån innan du nappar på något erbjudande!

jämför företagslånJämför företagslån innan du nappar på något erbjudande, speciellt detaljerna kring dolda kostnader. När småföretagare vill ta ett företagslån är det det inte helt ovanligt att man tänker på de traditionella storbanken i första hand.

Om man tänker i de banorna så  är det viktigt att förbereda sig. Förbered dig på en lång process när du jämför företagslån. Banken kommer sannolikt kräva någon form av säkerhet i fasta tillgångar såsom fastigheter eller maskiner. Risken är tyvärr stor att du i slutändan ändå får ett nej.

Överblick av aktörer som erbjuder företagslån

Tack och lov så finns det aktörer som ser mer till företagsidén och företagarens passion än till historiken och fasta tillgångar. Dessa företag är specialister inom fintech och småbolagsfinansiering. Här ger vi en överblick över de flesta lånegivare till företag med verksamhet i Sverige – allt från storbankerna till nicheaktörer som kan vara en bra match för just ditt företag.

Nichade aktörer

Vissa långivare har en särskild niche, t. ex. Monetise, som innebär att huvuddelen av företagets omsättning kommer genom kortbetalningar. Detta kallas omsättningsförskott. Långivaren tar sen pengar direkt från företagets konto varje dag i 6 – 9 månader fram tills att lån och avgifter är betalda. Från Monetise kan man låna upp till en månads omsättning, vilket kan vara en begränsning för ett nystartat företag.

Inkassobolaget Svea Ekonomi erbjuder kontokredit av upp till 1 miljon kronor. Avgiften är 195 kr per månad oavsett om man utnyttjar krediten eller inte. Därpå tillkommer ränta. Kostnaden för ett lån på t.ex. 50 tusen kr varierar mellan ca 5 tusen upp till 15 tusen kronor per år. Det som är gemensamt bland alla dessa företag är att priset för företagslånet sätts individuellt – oavsett om det är en ränta eller ett fast belopp – baserad på den bedömda risken hos det företag som söker lånet.

Aktörer som erbjuder företagslån

LångivareBeskrivningBetygAnsök
Qred FöretagslånQred Företagslån
Qred är en ny aktör på den svenska marknaden. Företaget fokuserar på företagslån utan krav på säkerhet till små företag. Lånebeloppen är 10-250 tkr. Även nystartade företag och företag med betalningsanmärkning kan få lån.
ANSÖK NU
Ferratum BusinessFerratum Business företagslån
Ferratum Business erbjuder investeringskapital till små företag. Till skillnad från vanliga banker så ger Ferratum Business svar på låneansökan inom några minuter. Lånebeloppet är upp till 1 miljon.
ANSÖK NU
OPR FöretagslånOPR Företagslån
OPR erbjuder företagslån på upp till 500 000 kronor. Återbetalningstiden är 3-18 månader med en fast låneavgift. Återbetalningen sker genom lika stora månatliga avbetalningar.
ANSÖK NU
Svenska FöretagslånSvenska Företagslån
Svenska företagslån hjälper de allra minsta företagen med ett enkelt och smidigt företagslån på upp till 200 tusen. Alla företag får chansen att berätta om sitt företag och om hur lånet ska användas.
ANSÖK NU
ALMIALMI företagslån
ALMI företagslån är en statlig institution som har till uppgift att hjälpa svenska företag att växa. ALMI finns runt om i hela landet och lånen riktar sig till företag i alla branscher med upp till 250 anställda.
ANSÖK NU
FrodaFroda företagslån
Företaget startades 2015 under namnet Monetise och vänder sig till e-handlare, restaurangägare, frisörer och butiksinnehavare. Företaget fokuserar på s.k. Omsättningsförskott. Lånet och avgifterna betalas genom att Froda automatiskt drar ett litet belopp varje dag från ditt konto.
ANSÖK NU
Kreditbörsen FöretagslånKreditbörsen
Kreditbörsen är en marknadsplats för företagslån där långivare möter låntagare. Kreditbörsen fokuserar på småföretag som vill låna upp till 250 000.
ANSÖK NU
Swedbank FöretagslånSwedbank företagslån
Swedbank föregslån förmedlar ett traditionellt företagslån. Swedbank är störst av de traditionella bankerna inom segmenter småföretag och har ett stort kontorsnät över hela sverige.
ANSÖK NU
ToborrowToborrow företagslån
Toborrow är en s.k. P2P förmedlare. Toborrow samlar flera olika långivare som bjuder i en slags auktion om att få låna ut pengar till ditt företag. Du presenterar ditt företag och räntan på företagslånet bestäms sedan av investerarna.
ANSÖK NU
Svea företagskreditSvea Ekonomi
Svea Ekonomi är en etablerad aktör som varit igång sen 1981. Företaget erbjuder en stor mängd av olika finansierngslösningar både för företag och privatpersoner. För företag finns bland annat factoring, fakturaköp, leasing och företagskredit.
ANSÖK NU
CollectorCollector Bank
Collector fick nyligen (2015) sin banklicens, men grundades redan 1999. Företaget erbjuder en bred portfölj av tjänster både mot privatpersoner och företag. Som företagare är framför allt betalningslösningar för e-handel och butik intressanta. Collector erbjuder finansering, men har i dagsläget inga företagslån utan krav på säkerhet.
ANSÖK NU
Fendea Finans företagslånFendea Företagslån
Fendea har factoring, företagslån, fastighetskredit och privatlån. Fendeas företagslån är på upp till 400 tkr och återbetalas på 9 eller 18 månader. Uppläggningsavgift 775 kr plus 18-30% ränta.
ANSÖK NU
Credstep företagslånCredstep
Credstep är en plattform som förmedlar lån till företag (systerbolag till Loanstep). Företaget måste ha en omsättning på minst 1mkr. Lånebelopp 30.000-300.000 kr med återbetalning på 3-12 månader. Årsränta 9.6-24% och uppläggningsavgift 3%.
ANSÖK NU
Summary
Jämför företagslån - Betyg, villkor och priser
User Rating
2 based on 16 votes
Service Type
Jämför företagslån - Betyg, villkor och priser
Provider Name
företagslån.nu,
Area
Sverige
Description
Sveriges mest omfattande sammanställning av olika företagslån. Jämför villkor, betyg, för- och nackdelar samt priser. Få offert direkt. Företagslån.nu hjälper svenska småföretag att hitta det bästa företagslånet för ditt företag.
Kontakta oss

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search