Företagslån utan personlig borgen

Förr var det ofta så att enskilda firmor eller mindre företag behövde någon som kunde gå i personlig borgen för företag och/eller sätta bostaden eller liknande som säkerhet. I dagsläget finns det dock flera aktörer som erbjuder företagslån utan personlig borgen.

Nya möjligheter till lån

företagslån utan personlig borgenInternets snabba utveckling har öppnat upp för företag som snabbt kan erbjuda lån och många kan erbjuda lån med hög flexibilitet och snabba utbetalningar.

Vet man med sig att man klarar av de avgifter/räntor som följer med lånet och man har fått avslag från banken av en eller annan anledning som ni tyckt varit felaktiga kan detta vara ett mycket bra sätt att klara av ekonomin på. Det viktiga är att ni själva anser till 100% att ni har återbetalningsförmåga för lånet och att ni läser igenom villkoren för lånet.

Personlig borgen

Att ta ett företagslån utan personlig borgen innebär att den som går i borgen för lånet förbinder sig att stå för kostnaderna om låntagaren inte kan fullfölja sina åtaganden när det gäller lånet. Detta innebär en relativt stor risk för borgensmannen och låntagaren då långivaren har rätten på sin sida.

Fördelar med personlig borgen

Många företagare har lånat till sitt företag med hjälp av nära och kära som haft möjlighet att ställa upp som borgensmän. Det kan kännas både frustrerande och dumt att veta att någon av dem man håller av löper risk för att drabbas och i värsta fall själva hamna i svåra ekonomiska situationer – om inte du själv kan återbetala lånet av en eller annan anledning.

Många långivare baserar säkerhetskraven på låntagarens kapacitet och tillgång istället för externa borgensmän. Detta innebär ökat ansvar för låntagaren men också mer frihet och flexibilitet.

Viktigt att tänka på

Det finns ett stort utbud av aktörer som erbjuder lån idag med hög flexibilitet och därför kan det vara desto viktigare att kolla på vad långivare faktiskt erbjuder när de presenterar sina lån som är möjligt att ansöka om.

A och O är att hålla koll på sin egen verksamhet och vad ni klarar av ekonomiskt när ni tar ett lån – oavsett vilken typ av företagslån det handlar om. Att utvärdera risker och möjligheter kan vara både omständigt och riskabelt. Att man som låntagare numera har långt många fler aktörer att välja medan innebär inte att man kan förutsätta att alla är seriösa.

Kontakta oss

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search