Företagsförsäkring – bra komplement eller ibland t.o.m. avgörande för ett företagslån

Som företagare bör man ha en företagsförsäkring. Det ger ett skydd och en trygg om något går fel i verksamheten. Det handlar om olika typer av olyckor och olika företagsförsäkringar som gäller för olika branscher. Här kan du läsa mer om företagsförsäkringar, vad som ingår och hur priserna beräknas för dessa.

Företagsförsäkring för olika branscher

Det finns ingen standardlösning för företagsförsäkringar därför att det helt enkelt finns så många olika förutsättningar beroende på antal anställda, bransch, omsättningar etc. Försäkringsbolag har dock något som kallas för basförsäkringar för olika branscher, framförallt när det gäller dessa branscher:

  • Tjänsteföretag
  • Entreprenad, bygg och service
  • Tillverkningsföretag
  • Fastighetsägare
  • Lantbruk

I en företagsförsäkring ingår normalt tre huvudsakliga moment:

  • Egendomsskydd (brand, vatten, inbrott, rån och avbrott)
  • Ansvarsförsäkring
  • Rättsskydd

Företagsförsäkringen brukar relativt sätt täcka dessa moment till en ganska blygsam kostnad. Därpå kan tillkomma tilläggsförsäkringar för andra moment men ovanstående är de moment som brukar ingå.

Beräkna pris och jämför företagsförsäkringar

När det gäller alla typer av försäkringar så gäller det att vara lite på ”sin vakt”. Det finns billiga försäkringar som kan visa sig vara helt värdelösa när det har uppstått en olycka. När det gäller företagsförsäkringar är detta inget undantag. Kolla alltid på olika företagsförsäkringar och vad som faktiskt ingår utan att fokusera på priset i första hand. När du har sett vad som ingår och är nöjd med, då kan börja jämföra priser utifrån dina preferenser.

Vissa företag erbjuder prisförslag direkt på nätet genom att fylla i relevanta uppgifter för ert företag. Priset som försäkringen baseras på är i grund och botten omsättningen i företaget. Premien kan dock behöva betalas i olika intervall beroende på vilket försäkringsbolag man väljer.

Komplettera med fastighetsförsäkring

Driver man ett café eller restaurang eller liknande verksamhet är det närapå obligatoriskt att komplettera med en fastighetsförsäkring – eller i alla fall väldigt väldigt värdefullt om olyckan skulle vara framme. Denna försäkring ger bättre skydd vid brandskador och vattenskador, stöld av fast inredning, ansvarsförsäkring och olycksfallsförsäkring.

Kontakta oss

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search